ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ

nea_filadelfeia1

Αναδημοσίευση από athens.indymedia.org

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή η Αντικρατική-Αντιφασιστική διαδήλωση στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από τις 6μμ άρχισε να μαζεύεται κόσμος στην πλατεία Πατριάρχου όπου και στήθηκε μικροφωνική. Η μικροφωνική διήρκεσε μία ώρα περίπου όπου κατά τη διάρκειά της διαβάστηκε το κείμενο της διαδήλωσης. Λίγο μετά τις 7μμ και αφού ολοκληρώθηκε η μικροφωνική ξεκίνησε η πορεία. Η πορεία πορεύτηκε σε γειτονιές της Νέας Φιλαδέλφειας με έντονο παλμό από συνθήματα αντιφασιστικά, αντικρατικά, αλληλεγγύης στους μετανάστες και ενάντια στη φιέστα του μουντιάλ. Παράλληλα γινόταν μαζικό μοίρασμα του κειμένου στους κατοίκους της περιοχής και πετάχτηκαν τρικάκια στις γειτονιές από όπου περνούσε η πορεία. Αρκετοί σύντροφοι από συλλογικότητες και συνελέυσεις (Αντιφασιστικός Συντονισμός στη Πατησίων, Κατάληψη Κουβέλου, Αντιφασιστική πρωτοβουλία στα βόρεια, Αναρχική ομάδα Αμαρουσίου, Θερσίτης, αντιφασιστική συνέλευση ΝΦ και γύρω περιοχών, ελευθεριακή συλλογικότητα Ν.Ιωνίας-Ν.Ηράκλειου Αναζοπύρωση) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πορείας και πλαισίωσαν με τη παρουσία τους την διαδήλωση. Λίγο μετά τις 8 ολοκληρώθηκε η πορεία στο πάρκο Μικρασιατών.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράζοταν και φωτογραφίες

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ…

Στη χώρα του πρωτογενούς πλεονάσματος και του success story, η διαρκής υποτίμηση των ζωών μας, αποτελεί επιλογή της κυριαρχίας την οποία πλέον και ο πιο αδαής μπορεί και την διακρίνει σε καθημερινή βάση. Με πρόσχημα την οικονομική ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας στις αγορές όλες οι αντιφάσεις που χαρακτηρίζουν την καθημερινή ζωή στον καπιταλισμό, η εκμετάλλευση, η καταστολή, η καταπίεση, οξύνονται παρασέρνοντας κάθε πτυχή της ζωής μας. Ο,τιδήποτε θεωρούσαμε δεδομένο όπως ένας σταθερός μισθός, μία σύνταξη, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η εκπαίδευση ισοπεδώνονται υπό την πίεση της αναδιάρθρωσης του κεφαλαίου που μας θέλει ανταγωνιστικούς, απαξιωμένους και πιο πειθαρχημένους.

Τα τελευταία χρόνια γνωρίσαμε, βιώνοντας στις ζωές μας, πολλές πτυχές του περιβόητου success story. Με τα νέα μέτρα και την επιβολή των μνημονίων, με τελευταίο εκείνο που ψηφίστηκε τον Μάρτιο 2014, το 4ο κατά σειρά μνημόνιο παίρνοντας τη σκυτάλη από τα προηγούμενα τρία (Μάιος 2010, Φεβρουάριος 2012, Νοέμβριος 2012) όσα εργατικά κεκτημένα έχουν απομείνει καταργούνται (η κήρυξη μιας απεργίας φαντάζει πλέον απατηλό όνειρο). Μισθοί μειώνονται, ασφαλιστικά ταμεία καταστρέφονται, σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία κλείνουν και χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται ως “πλεονάζον’’ προσωπικό. Υπό το δόγμα μηδενικής ανοχής διαδηλωτές συλλαμβάνονται σε πορείες, απεργοί επιστρατεύονται, αντιφασίστες συλλαμβάνονται και βασανίζονται στα μπουντρούμια της ΓΑΔΑ, κάτοικοι αντιστεκόμενοι στα ορυχεία στη Χαλκιδική απαγάγονται από τα σπίτια τους ως τρομοκράτες, μετανάστες δολοφονούνται στο Αιγαίο και στον Έβρο, χιλιάδες μετανάστες στοιβάζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης σε καθεστώς εξαθλίωσης. Οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις συνεχίζονται με τελευταίο παράδειγμα την αναδιάρθρωση των φυλακών με κατασκευή φυλακών υψίστης ασφαλείας και την διαβάθμισή τους εσωτερικά σε 3 κλιμακούμενα επίπεδα ελέγχου.

Αυτές οι ολοκληρωτικές τακτικές από τη μεριά του κράτους δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τις πρακτικές της φασιστικής ιδεολογίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε καιρούς “κρίσης” η κυριαρχία (η οικονομική ελίτ και η θεσμική εξουσία) προωθεί τέτοιου είδους πρακτικές τόσο στο επίπεδο του επίσημου κράτους με την συντηριτικοποίηση του όσο και σε επίπεδο ιδεολογίας με το να αναδεικνύει και να διαφημίζει μόρφωματα όπως η Χρυσή Αυγή. Καμία αντισυστημικότητα δεν υπάρχει λοιπόν σε τέτοιου είδους μορφώματα καθώς σαν κομμάτι του ίδιου του συστήματος ο λόγος ύπαρξής τους είναι αφενός για να κάνουν τη “βρώμικη” δουλειά του κράτους (καταστολή εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, δολοφονίες μεταναστών, αποπροσανατολισμός της κοινωνίας για το ποιοι είναι οι πραγματικοί της εχθροί) κι αφετέρου, χρησιμοποιούνται από τα αφεντικά για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους (στήριξη νόμων για την οικονομική ασυδοσία των εφοπλιστών, στήριξη ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού πλούτου). Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι ο φασισμός γεννιέται και εκτρέφεται από την ίδια την εξουσία και είναι ένα ακόμη πρόσωπο του κράτους με πιο αυταρχικές δομές και αποτελεί την πιο ακραία μορφή επίθεσης απένατι στην εργατική τάξη και την κοινωνία γενικότερα.

…ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Η απάντηση θα δοθεί από ένα κίνημα που θα χωρά κάθε αγωνιζόμενο κοινωνικό κομμάτι και θα μετατρέψει την υπάρχουσα κοινωνία των προσταγών, της επιβράβευσης και της τιμωρίας, του ανταγωνισμού και της ρουφιανιάς σε μια κοινωνία ισότητας, συνεργασίας, αλληλεγγύης, συλλογικών αποφάσεων και δράσεων που θα καταστήσουν περιττούς το κράτος, το κεφάλαιο και τους υπηρέτες τους.

Οργανωνόμαστε οριζόντια και αυτοοργανωμένα σε σωματεία βάσης εργαζομένων, λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς και πολιτικές συλλογικότητες. Δημιουργούμε και συμμετέχουμε σε δομές αλληλεγγύης (κοινωνικά ιατρεία/φαρμακεία, κοινωνικά παντοπωλεία). Οργανώνουμε και συμμετέχουμε σε ακηδεμόνευτους κοινωνικούς αγώνες. Στηρίζουμε και είμαστε αλληλέγγυοι σε διωκόμενους αγωνιστές και πολιτικούς κρατούμενους.

 

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ- ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Συγκέντρωση-Διαδήλωση την Παρασκεύη 13/6 στις 6μμ στην πλ. Πατριάρχου, Ν. Φιλαδέλφεια

 

Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας (mail: asynf@espiv.net)

Συντρόφισσες/οι